Čarodějnické odpoledne v ZŠ Stružnice

Na školní zahradě se 29. dubna uskutečnil hromadný slet všech čarodějnic a čarodějů z blízkého i širokého okolí.  Kouzelnou atmosféru vytvořili děti společně s rodiči, kteří v čarodějných kostýmech plnili úkoly připravené čarodějnicí Všeumínou, Kouzelínou, Fofrlínou a Havětínou.

Fofrlína nachystala překážkovou dráhu a nauku o dopravních značkách. Na stanovišti u Kouzelíny se vyráběly barevné kamínky a papírové čarodějnice.  Všeumína zase lítala po všech stanovištích, prověřovala nabyté vědomosti a rozdávala letecké průkazy skupiny „JK“ – pro jednostopá košťata. U Havětíny se především tančilo a jen pro odvážlivce, kteří se neštítili odporného slizu, bylo připravené hledání dárečků ve sklenici plné “žabích vajíček”.

Zlatým hřebem zábavného odpoledne byla příprava špízů v provizorní čarodějnické kuchyňce z připravených pochutin – jako je buřtík, slanina, cibule, paprika a různé druhy sýrů. Všechny malé i velké čarodějnice překvapilo vlastní kuchařské umění – protože na ohýnku opečené špízy byly neskutečně dobré!   

Velice děkujeme rodičům i dětem za hojnou účast a za nadšení se kterým se pouštěli do námi připravených aktivit. 😊